KOCAELİ / GEBZE - Gebze Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

Gebze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 1977 yılında Osmangazi İlköğretim Okulu binasında faaliyete geçmiştir. Kurucu Müdürü Fikret GÜVEN'dir. Gebze Halk Eğitimi Merkezinde sırasıyla 1980 yılında Mehmet EMİN İnönü İlköğretim Okulu binasında, Müdürün görevden ayrılmasından sonra Selahattin DEMİR İnönü İlköğretim binasında ve Eski Çarşıda kiralık bir ek binada hizmete devam etmiştir.1990 yılında hizmete giren Merkez Binada Bahattin YENİGÜN Müdürlük görevini devralmıştır. Kurum Müdürünün başka bir alana geçmesi nedeniyle bir dönem Müdür Başyardımcısı Celil ÇAĞLAR geçici olarak göreve devam etmiştir. 2006/2011 yılları arasında Özcan ÇAPUK, 2011 - 2012 tarihleri arasında Uzman Öğretmen Zihni AYDIN ve 2012 - 2016 tarihleri arasında Özcan ÇAPUK  kurum müdürlüğü görevine devam etmiştir. 01.07.2016 tarihinden itibaren görevlendirilen Mustafa AYDIN halen Halk Eğitim Merkezimiz kurum müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Bina ve bahçenin alanı 1532 m2 dir. Katı yakıt ile çalışan kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.6 Derslik, 2 atölye, 5 İdari oda, 1 Öğretmen odası, 2 Bilgisayar laboratuarı, 1 çok amaçlı salon ile hizmet vermektedir. Bunun yanında Açık İlköğretim ve Açık Lise kurulmuş olup bu alanda hizmetlerimiz Müdür yardımcımız tarafından verilmektedir. Halk Eğitim Merkezimiz her kademede ihtiyaç duyulan meslek dallarında bireylere gerekli bilgi, beceri ve davranış kazdırmak için ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişimlerini destekleyici nitelikte çeşitli süre ve düzeylerde yaşam boyu yapılan Eğitim-Öğretim ve Rehberlik uygulamalarına merkezimizin vizyon ve misyonu doğrultusunda devam etmektedir.

Yayın: 22.11.2012 - Güncelleme: 21.02.2023 12:23 - Görüntülenme: 5283